Källarfranska!

Bakade igår imorse källarfranska, en riktig god frukostbröd som är enkelt att baka! Blev en succé, det kan man ju ana, för det var bara jag och min man som åt det, hahahah! :D
Här delar jag gärna av receptet! :)
            
Ugnstemperatur
250° i 8-10 min

Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • ca. 12-13 dl vetemjöl
Gör så här
  1. Ljumma vattnet till fingervarmt.
  2. Smula sönder jästen i en bunke.
  3. Lös jästen i vattnet.
  4. Häll i olja, salt och socker och rör om.
  5. Fortsätt med att hälla i mjöl lite i taget och bearbeta degen tills den blir lagom fast.
  6. Häll upp degen på mjölat bakbord.
  7. Knåda lätt och dela i två delar.
  8. Rulla till längder som i sin tur skärs i bitar.
  9. Doppa ovansidan av bitarna i lite mjöl och platta till en aning innan de läggs på bakpappersklädd plåt.
  10. Jäs under bakduk i 30-40 minuter.
  11. Grädda mitt i ugnen, 8-10 min i 250°.
  12. Låt svalna på galler.
        
 
Ett tips! När ni har skurit degen i bitar,  forma inte dom till bollar, utan låt dom va som dom blir och platta bara till lite. Dom blir mjukare! :)


Kommentarer
Postat av: Farah

Ma sha Allah!! Min lilla sajda full fart i köket♥ måste nog prova receptet!

Svar: hahaha jo det stämmer! :D Gör det! ;)
sajdasandra.blogg.se

2014-01-11 @ 16:38:37
URL: http://nittifemma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: